sobota, 5 października 2013

Akademia kulinarna dziś i ja w roli tłuczonego ziemniaka;)
























Się działo! Osobiście przyrządzałam ziemniaki puree z czosneczkiem i dużą ilością masełka,polane oliwką pietruszkową!Do tego podane kurki z szalotką (czyli pieprzniki jadalne) udekorowane baby botwinką:)Było wykwintnie i smakowicie!Było też ratatuille z sandaczem,podanym na pęczaku gotowanym na czerwonym winie,do tego sosik z raków:)Były też powidla ze śliwek z rodzynkami na rumie z dodatkiem cytrynowego soku oraz rodzynek:)
Był przepyszny deser z malin pod kołderką tiramisu(rewelacja!)No i wino,białe,czerwone,dużo śmiechu w sympatycznym gronie pod okiem Kamila-mistrza kuchni.Warsztaty sprawiły mi wielką frajdę,sporo się dowiedziałam ,wiele już wiedziałam,ale mam teraz okazję,by tę wiedzę zastosować w mojej kuchni.Więc wiecie,moje urodziny to nie będą tylko ślimaki i nalewki,ale przyrządzę również coś wykwintnego,zaczerpniętego z dzisiejszego dnia!Ha,już nie mogę się doczekać!Zrobiłam WAM smaka?

3 komentarze:

  1. Agatko, miła Agatko foty świetne ! A smaka mam na grzybki i kaszę gryczaną ( moja ulubiona ! )

    OdpowiedzUsuń